зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

20 Січня 2020
Представники Торецького теркому Укрвуглепрофспілки провели зустріч з губернатором.
Ситуація на шахті «ім. Святої Матрони» - досяглв критичної межі. На підприємстві кілька років поспіль не виконується жоден пункт договору оренди, так як шахта є орендним підприємством з 2010 року.

Заборгованість по єдиному соціальному внеску становить 16 млн.грн., не платяться платежі до місцевих бюджетів, Пенсійного та інших фондів. Це впливає на страховий стаж, призводить до затримки призначення пенсії, оплати в неповному обсязі листів тимчасової непрацездатності, соціальних виплат. Не вздійснюється утримання аліментів із заробітної плати трудящих. Але найголовніше - з серпня 2019 року гірники не отримують заробітну плату, що є грубим порушенням Трудового кодексу України та пунктів Колективного договору. Борг по заробітній платі становить 22 млн. грн. Орендарі обіцяли погасити заборгованість до 25 грудня минулого року, але свою обіцянку не виконали.


Всі ці пункти були викладені у звернені до губернатора Донецької області Павла Кириленка, такі ж звернення були направлені на ім'я Президента України, Прем'єр-міністра, Міністра Мінекоенерго, в СБУ, Фонд держмайна. У вівторок, 14 січня 2020 року делегація Торецького теркому Профспілки, керівництва міста зустрілася з головою облдержадміністрації Павлом Кириленком. Голова теркому Василь Щербань проінформував губернатора про ту кризову ситуацію, яка склалася на шахті « ім. Святої Матрони», діяльність якої на даний момент призупинена через протестні настрої трудящих, які відправлені у відпустки без збереження заробітної плати, люди розраховуються з підприємства, також не отримавши належних виплат. Крім цього на шахті серйозне становище з дотриманням правил безпеки праці, не працює жетонная система, не розслідуються випадки смертельного травматизму.

Заступник голови Торецька військо-цивільної адміністрації Юрій Євсиков, який брав участь у даній зустрічі з губернатором, підтвердив ту ситуацію,яка склалася на шахті, додавши, що керівництво підприємства постійно ігнорувало міські наради, на яких керівники звітували про виплату заробітної плати і відрахувань до міського бюджету внесків.

По завершенню виступів шахтарської делегації Павло Кириленко висловив сподівання, що власники компанії виконають свою обіцянку і погасити заборгованість по заробітній платі до 1 лютого поточного року і визначаться з перспективою роботи шахти «ім.. Св. Матрони» в рамках договору оренди.

Вимоги працівників шахти « ім. Святої Матрони» додаються.

Скачать PDF


По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки.