зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Грудня 2019
Шахтарському терпінню є межа.
У зв’язку з критичною ситуацією, що склалася на державних вугледобувних підприємствах країни в шахтарських регіонах лунають заклики до радикальні дій.

Так, сьогодні, 6 грудня, делегація Покровсько-Мирноградської територіальної організації Профспілки на чолі з головою теркому Романом Сиротюком прибули до м. Києва в Міністерство енергетики та захисту довкілля України відстоювати свої права. Вимоги шахтарів прості і зрозумілі: виплата поточної заробітної плати та погашення боргів з неї, налагодження збуту вугільної продукції та здійснення відповідних розрахунків. Також шахтарі вимагають від профільного Міністерства розроблення програми щодо подальшої діяльності підприємств вугільної галузі та припинити закуповувати вугілля за кордоном, тим самим підтримувати вугільну галузь інших держав.

Аналогічна ситуація з невиплатою заробітної плати склалася на всіх державних вугледобувних підприємствах. Станом на 1 грудня поточного року заборгованість по заробітній платі становить 542 млн. грн.

В свою чергу шахтарі Львівського вугільного басейну направили відповідні звернення до керівників Львівщини стосовно наявної ситуації на вугільних підприємствах, в яких викладені вимоги , а саме: повести нараду 9 грудня поточного року представників шахтарських профспілок та керівників шахт з головою Львівської обласної адміністрації, терміново вирішити питання з відвантаження вугілля та виплати заборгованості по заробітній платі. В разі невирішення порушених питань працівники ДП « Львіввугілля» в кількості 400 осіб проведуть пішу ходу вулицями Львова з наступним пікетуванням будівель Львівської обласної адміністрації та обласної ради.