зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Листопада 2019
Втручання адміністрації в профспілкову діяльність - неприпустимо!
За інформацією Дніпропетровської територіальної організації Профспілки нещодавно була проведена звітно-виборна конференція в профспілковій організації ЦЗФ « Павлоградська».


Звіт голови Сергія Старикова про роботу профкому за минулі п'ять років був достатньо грунтовним. Судячи з наведених фактів і цифр, первинна профспілкова організація не бездіяла, а порушувала злободенні питання щодо підвищення рівня заробітної плати, охорони праці і техніки безпеки, атестації робочих місць, оздоровлення і відпочинку працівників, чим власне і покликана займатися профспілкова організація. Ревізійною комісією було надано повний звіт про фінансову діяльність профкому без висловлення суттєвих зауважень.

Під час обговорення звітної доповіді були висловлені директором фабрики Андрієм Федоровим та інженерно-технічними працівниками безпідставні звинувачення на адресу членів профспілкового комітету і особисто голові профкому.

Як зазначив у своєму виступі на конференції заступник голови Дніпропетровського теркому Профспілки Михайло Тютюнник: подібні дії адміністрації є не чим іншим, як втручання в профспілкову діяльність, що заборонено чинним законодавством. Така позиція і теркому в цілому, який не має наміру терпіти адміністративне свавілля. На адресу директора з видобутку вугілля ТОВ «ДТЕК Енерго» Михайла Барабаша та керівника напрямку по взаємодії з профспілками Олександра Турова направлено листа з вимогою розібратися в ситуації і вжити заходів щодо поведінки директора. У листі, зокрема, зазначено, що під час підготовки та проведення конференції керівництвом ЦЗФ «Павлоградська» були порушені Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Кодекс законів про працю, Статут Профспілки працівників вугільної промисловості України, в частині здійснення тиску на делегатів конференції до і під час її проведення. Проводилась відео-зйомка конференції без узгодження з профспілковою стороною. Дії керівництва ЦЗФ свідчать про вседозволеність і непрофесіоналізм, а також є дискримінаційними, які грубо порушують права членів Профспілки і перешкоджають законній профспілкової діяльності. Адміністрацією підприємства також були порушені: Колективний договір та Галузева угода по ряду позицій. З боку директора ЦЗФ «Павлоградська» Федорова А.В. були вжиті всі заходи для того, щоб профспілкова організація не мала можливості здійснювати свої статутні повноваження. В цілому поведінка керівника і адміністрації даної збагачувальної фабрики не сприяє поліпшенню морального клімату, а навпаки розколює колектив підприємства.

За підсумками роботи конференції головою первинної організації ЦЗФ «Павлоградська» обрано Ганіну Олену Володимирівну. В подальшій профспілковій діяльності новообраному голові необхідно буде провести роботу з подолання негативних тенденцій у взаємовідносинах з адміністрацією, принципово і настійливо виборювати права та інтереси членів Профспілки.