зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

16 Серпня 2019
Гірники шахти « Курахівська» припинили акцію протесту.
За інформацією голови Селидівської територіальної організації Профспілки Володимира Бабіча гірники шахти « Курахівська» ДП « Селидіввугілля» припинили розпочату 6 серпня акцію протесту та відновили видобуток вугілля.

Це відбулося після зустрічі з головою ліквідаційної комісії Сергієм Корнацьким, на якій голова комісії підтвердив рішення Уряду про виділення 250 млн. грн. на погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям державних вугледобувних підприємств.

Згідно з оперативними даними Міненерговугілля України, станом на 12 серпня ц. р. заборгованість із заробітної плати перед шахтарями складає 923,4 млн грн. і тому ухвалене рішення дозволять забезпечити лише часткову виплату зарплати працівникам державних вугледобувних підприємств

На даний час на вугільних підприємствах ДП « Селидіввугілля» проводиться інвентаризація стосовно уточнення наявної суми заборгованості. По її результатах гроші будуть переведені на рахунки підприємств, а потім – на заробітні картки шахтарів. Гірники погодилися не перекривати автомобільні шляхи до вівторка , 20 серпня.