зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Липня 2019
Торецьким теркомом розглянуті підсумки роботи Пленуму ЦК Профспілки.
11 липня поточного року відбулося засідання голів первинних профспілкових організацій Торецької територіальної організації Профспілки, на якому голова теркому Василь Щербань поінформував присутніх про підсумки роботи Пленуму ЦК ПРУПУ, що відбувся 4 липня 2019 року.

Як повідомив В.П.Щербань, за словами заступника Міністра Анатолія Корзуна, на сьогоднішній день на державних шахтах є проблема з відвантаженням вугілля, що призводить до утворення заборгованості по зарплаті і відсутності фінансових коштів на життєдіяльність вугільних підприємств, яка на той час становила 228 млн. грн.

Крім цього гострою проблемою, що обговорюється на Пленумі, була й проблема з енергозабезпеченням державних підприємств вугільної галузі. З даного питання профспілкою спільно з керівництвом ДП «Торецьквугілля» проводилася всебічна робота по можливості винайти вихід з критичного стану справ із забезпеченням електроенергією. «Все зустрічі, листи, телеграми, підключення колишнього губернатора до вирішення проблеми практично ніяких змін нам не принесли», - сказав В.П.Щербань.

«Ми спільно з генеральним директором В.А.Юхименко спробували на особистих зустрічах, переговорах з міністром продовжити життєдіяльність наших вугільних підприємств, але ситуація залишається на сьогодні дуже складною. Якщо раніше ми працювали за тарифом 2 грн.30 коп., то зараз довелося підписати договір до 10 серпня 2019 року з постачальником, у якого тариф 4 грн. 30 коп. »- наголосив голова теркому.

З цих питань, а також з інших наболілих проблем В.П. Щербань вкотре поінформував присутніх про необхідності спрямування звернення до народних депутатів з вимогами розглянути на засіданні Верховної Ради України шахтарських проблем стосовно списків №1 та №2, оплати лікарняних листів, забезпечення побутовим паливом трудящих і ветеранів шахт, що закриваються.

По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки.