зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Липня 2019
ДІЇ ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ» З ВІДВАНТАЖЕННЯ ВУГІЛЛЯ
Про ситуацію зі збутом товарної продукції з початку липня:

ДП «Держвуглепостач» заборгувало ДП «Львіввугілля» 113 млн грн за вугілля, відвантажене у попередні періоди, але на даний час не змозі здійснити розрахунок, оскільки змушене стабілізовувати свою роботу і коштів не має.

ДП «Львіввугілля» зверталось до Калуської ТЕЦ з пропозицією щодо заключення договорів. Надійшла відповідь про готовність брати, але по ціні 2000 грн за тонну. Державне підприємство по такій ціні відвантажувати не може, адже це нерентабельно. До того ж, ДТЕК уклав з ДП « Львіввугілля» попередню угоду за ціною 2500 грн/тонна на суму 100 млн грн, з яких 5 млн грн було направлено на оплату послуг ПАТ «ЛВК», 95 млн – на заробітну плату за квітень 2019 року працівникам держпідприємства.

На сьогодні ДП «Львіввугілля» працює з ПАТ «Центренерго» по прямій угоді за ціною 2500 грн/тонна. ДП «Держвуглепостач», що є оператором вугільного ринку, пропонує закупівлі за ціною 2500 грн/тонна, але знімає 5% на оплату власних послуг, і виходить, що ДП «Львіввугілля» мало б отримувати лише 2400 грн/тонна, що економічно не вигідно. Перша партія вугілля на «Центренерго» – 30 вагонів – була відвантажена 10 липня, 11 липня – 25 вагонів, і на 12 липня погоджено відвантаження 43 вагонів товарного вугілля. Угода з ПАТ «Центренерго» передбачає оплату не раніше трьох днів після отримання продукції. Зараз триває переговорний процес з ПАТ «Центренерго» щодо можливості співпраці за попередньою передоплатою.

Сьогодні ВП «Вуглезбут» працює по угоді з ПАТ «Центренерго», пропрацьовує угоду з ДТЕК «Західенерго» і має укладені угоди з ДП «Держвуглепостач». Крім того, є 49 прямих договорів з іншими споживачами, які передбачають реалізацію вугілля в невеликих об’ємах і не можуть суттєво вплинути на фінансовий стан держпідприємства, але дають можливість підтримувати виробничі процеси у робочому ритмі, забезпечувати шахти лісом, мастилами, матеріалами тощо і забезпечувати перевезення вугілля з шахти «Червоноградська» на збагачувальну фабрику.
Розширення ринків збуту, пошук можливих покупців нашого вугілля – це пріоритет для керівництва ДП «Львіввугілля» і щоденний безперервний робочий процес для ВП «Вуглезбут».

По матеріалам прес-служби ДП «Львіввугілля»