зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Червня 2008
Трудящим відкритого акціонерного товариства “Червоноградська автобаза” заборгували майже 2,5 млн. грн. заробітної плати. Люди, доведені до відчаю, готові до акцій протесту

Протягом останніх років з “Червоноградською автобазою” в порушення договірних зобов’язань за надані автопослуги замовники не розраховуються вчасно і в повному обсязі. Станом на 1 червня 2008 року загальний борг перед підприємством вже сягнув більш ніж 7 млн. гривень. Борг по заробітній платі працівникам ВАТ “Червоноградська автобаза” складає 2 млн. 359 тис. грн., що дорівнює зарплаті майже за 11 місяців.

“Незважаючи на важкий фінансовий стан та призупинення процедури санації, - говорить голова профкому підприємства Валентин Володимирович Таран, - ми й надалі здійснюємо перевезення, усвідомлюючи важливість вугільної галузі для енергетичної безпеки України”.

Неодноразові звернення профспілкового комітету в державні підприємства, різні державні інституції, Мінвуглепром, навіть до Президента України та Прем’єр-міністра не дали вагомих результатів, окрім чергових графіків погашення заборгованості по заробітній платі, які також не виконуються.

Працівники підприємства доведені до відчаю – порушено їх право на своєчасне отримання винагороди за працю відповідно до ст. 43 Конституції України.

Зростання цін, неспроможність сплачувати комунальні послуги, навчання дітей, лікування викликають обурення у працівників і бажання захищати свої права різними акціями протесту.

При цьому відсутність коштів на оплату праці та сплату податків до бюджету становить загрозу існуванню самого підприємства, та втрату для людей робочих місць.

Завтра, 24 червня, за ініціативи в.о. голови Сокальскої райдержадміністрації заплановано провести загальні збори працівників ВАТ «Червоноградська автобаза», на яких буде розглянуто питання, яким чином далі працювати і чи варто працювати без оплати за виконану роботу.

Довідка: відкрите акціонерне товариство «Червоноградська автобаза» напряму підпорядковано Міністерству вугільної промисловості України і надає автопослуги по перевезенню працівників державних підприємств «Львіввугілля», «Волиньвугілля», обслуговує шахти вказаних підприємств вантажним транспортом, надає автопослуги й іншим замовникам.