зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Січня 2024
Президія ЦК Профспілки розглянула основні положення Закону України «Про колективні угоди та договори».
18 січня п. р. відбулося засідання Президії ЦК Профспілки. На порядку денному було розглянуто питання « Про основні положення та шляхи реалізації Закону України « Про колективні угоди та договори». Доповідачем по даному питанню виступила керівник Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату Федерації профспілок України Ірина Орловська.

На початку засідання голова Профспілки Андрій Зимін наголосив, що основна мета заходу – це поширення вказаного Закону України серед спілчан, своєчасне реагування на новели та положення щодо його застосування, донесіння прийнятого Закону до первинних профспілкових організацій.

Під час презентації керівник Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату Федерації профспілок України Ірина Орловська продемонструвала розроблені ФПУ відповідні слайди щодо вищезазначеного Закону України, поінформувала стосовно окремих практичних питань, з якими почали стикатися членські організації, пояснила щодо визначення та застосування деяких окремих статей та положень Закону, відповіла на запитання . (Презентація додається)

Скачать PDF


Заслухавши і обговоривши інформацію керівника управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання Федерації профспілок України Ірини Орловської «Про основні положення та шляхи реалізації Закону України «Про колективні угоди та договори», Президія ЦК Профспілки прийняла рішення :

- Узяти до відома інформацію керівника управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання Федерації профспілок України Орловської І.Г. стосовно основних положень та шляхів реалізації Закону України «Про колективні угоди та договори».
- Профспілковим органам всіх рівнів розглянути питання проведення колективних переговорів зі сторонами соціального діалогу по внесенню змін і доповнень до Галузевої угоди та колективних договорів щодо підвищення мінімальної галузевої гарантії з оплати праці. По необхідності ініціювати питання стосовно створення спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських профспілок, які діють у вугільній галузі, відповідно до Закону України «Про колективні угоди та договори».

- Головам територіальних та первинних організацій довести до відома трудових колективів дане рішення Президії ЦК Профспілки.

За результатами обговорення вирішено, що у разі наявності запитань щодо застосування статей та положень вказаного Закону України, які потребують додаткових пояснень, профспілкові організації надішлють їх до Укрвуглепрофспілки. В свою чергу, Федерація профспілок України вивчить поставлені питання та підготує відповідні роз’яснення.

Також було розглянуто ряд питань,які стосуються діяльності Профспілки та прийнято відповідні рішення.