зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Листопада 2023
Вирішення питання сплати ЄСВ для вугільних підприємств на контролі у Профспілці
У зв'язку з чисельними зверненнями, які надходять до ЦК Профспілки від трудових колективів державних вугледобувних підприємств стосовно зарахування до страхового стажу періоду роботи, за який з вини роботодавця, свого часу, не було сплачено єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування головою Профспілки Андрієм Зиміним було направлено звернення до відповідних Міністерств і відомств.

Зокрема, до Міністерства енергетики, Міністерства соціальної політики, Верховної Ради України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Слід зазначити, що з приводу вирішення даного питання є порозуміння і підтримка з боку Міненерго, Мінсоцполітики, Мінцифри та інших. Але, нажаль, протягом тривалого періоду це питання не вирішується, що в свою чергу спонукає працівників на звільнення, пошуки іншої роботи та не стимулює прийняття нових робітників, що може призвести до зриву проходження осіннє-зимового періоду і зупинки вугільних підприємств.

Враховуючи вищевикладене головою Профспілки було направлено відповідне звернення до Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра економіки Юлії Свириденко з проханням вжиття відповідних заходів із вирішення зазначеної проблеми, спрямованих на соціальний захист шахтарів та відновлення справедливості.