зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Листопада 2023
Виїзне засідання Комітету ВРУ щодо трансформації вугільних регіонів
17 листопада за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» та у партнерстві з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні в м. Нововолинськ відбулося виїзне засіданні Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Головним питанням порядку денного виїзного засідання було обговорення трансформації вугільних регіонів та нових можливостей розвитку; енергоефективності та поширення зелених технологій.


Серед учасників виїзного засідання були представники профільних міністерств, органів місцевого самоврядування, керівництво державних підприємств вугільної промисловості, очільники профспілок.

Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в даному заході взяли участь голова Профспілки Андрій Зимін та голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Степан Ярема.

Представники організації GIZ провели короткий лікнеп щодо визначення понять, які стосуються трансформації вугільних регіонів та представили проект «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України».

Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Михайло Бондар та голова підкомітету з питань енергетичної безпеки Вікторія Гриб у своїх виступах акцентували увагу на змінах у структурі місцевої̈ економіки, які виникають у вугільних регіонах при реалізації концепції державної цільової програми справедливої трансформації.

Позицію Профспілки працівників вугільної промисловості України озвучив голова Профспілки Андрій Зимін. Зокрема, він наголосив на тому, що при цивілізованому закритті вугільних підприємств необхідно враховувати соціальні аспекти питання. Це - забезпечення вивільнених працівників соціальними гарантіями. А також фахово, переглянути перелік шахт, які можливо підлягають реструктуризації. Укрвуглепрофспілка готова долучитися до цієї роботи. Ми вважаємо, що не можна закреслити перспективні шахти, у тому числі для багатотисячної кількості шахтарів, які після перемоги повернуться до своїх міст і потребуватимуть працевлаштування. Укрвуглепрофспілка готова долучитися до цієї роботи.