зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Листопада 2023
Шахтарі ДТЕК Енерго ввели в роботу 21 лаву для підтримання достатніх обсягів видобутку вугілля
Для надійної та посиленої роботи українських теплоелектростанцій під час опалювального сезону за перші десять місяців цього року в компанії ДТЕК Енерго введено в роботу 21 нову вугільну лаву. У листопаді-грудні шахтарі компанії планують ввести ще 5 лав.

Український вуглевидобуток - це пріоритет для компанії. Тому цьогоріч інвестиції у нього вдвічі більші - 7,4 млрд грн.

Компанія також формує і додатковий запас міцності на зиму. Для цього ДТЕК Енерго імпортує паливо із-за кордону. На сьогодні з Польщі доставлено 62 тис. т енергетичного вугілля. Всього впродовж опалювального сезону планується імпортувати 210 тис. т палива.

«Робимо усе, щоб наші теплоелектростанції були напоготові до роботи на максимумі в будь-який момент. Для цього забезпечуємо теплову генерацію достатніми для посиленої роботи обсягами палива. В першу чергу – власного видобутку, але також знаходимо можливість підстрахувати енергосистему додатковими імпортними партіями. Завдяки цьому на старт опалювального сезону ми накопичили значно більше вугілля, ніж у цей час довоєнного 2021 року», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Джерело: ДТЕК