зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

27 Жовтня 2023
Звернення голови Профспілки щодо надання гуманітарної допомоги.
Профспілка працівників вугільної промисловості України в надто складних умовах дійсності воєнного стану докладає всіх зусиль і заходів по захисту прав і соціальних гарантій своїх спілчан та членів їх родин.

Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін направив звернення до голови Федерації профспілок України Григорія Осового з приводу виділення матеріальної допомоги представникам Профспілки.

У листі зазначається наступне.

За наявних даних, з початку російської агресії в Збройних силах України перебуває понад 6 тисяч членів Профспілки. Значна кількість із них загиблі та поранені. Понад 8 тисяч осіб перебувають в зоні бойових дій, і майже стільки ж виїхали з місць постійного проживання в інші місця України.

В таких умовах територіальні і первинні організації Профспілки вживають всіх необхідних заходів із залучення своїх коштів та підприємців, а також - пошуку інвестиційних джерел для надання фінансової, гуманітарної та інших видів допомоги членам Профспілки , які постраждали в результаті бойових дій в Україні.
Центральний комітет Профспілки працівників вугільної промисловості України щиро вдячний керівництву і співробітникам Федерації профспілок України за дії, спрямовані на отримання Укрвуглепрофспілкою фінансової та матеріальної допомоги на зазначені цілі.

На жаль, ситуація з кожним днем загострюється і ускладнюється. Кількість постраждалих зростає, а можливості надання фінансової і матеріальної допомоги у Профспілці відсутні, що викликає невдоволення спілчан.

Враховуючи вищевикладене, висловлено прохання до голови Федерації профспілок України звернутися до міжнародних партнерів, організацій і фондів щодо надання Україні, і зокрема профспілкам можливої фінансової та гуманітарної допомоги на потреби спілчан та їх родин, які постраждали в результаті ведення воєнних дій в Україні.

За можливої наявності фінансових і матеріальних ресурсів, отриманих Федерацією профспілок України від міжнародної спільноти, прохання віддати належну увагу і представникам Профспілки працівників вугільної промисловості України при розподілу відповідних ресурсів.