зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Липня 2023
В первинках. З турботою про здоров'я та дозвілля членів Профспілки.
В умовах повномасштабної війни Росії проти України основним напрямком роботи первинної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Харківського машинобудівного заводу «Світло шахтаря» є соціально-економічна підтримка членів Профспілки. Але, незважаючи на труднощі, в тому числі фінансові, продовжувалась робота з проведення культурно-масових, спортивних та оздоровчих заходів.

Так у 2022 році було проведено такі заходи:

-до Дня незалежності України провели онлайн-вікторину.
- до Дня машинобудівника відбувся урочистий захід з нагородженням кращих робітників та концертною програмою.
-турнір «Що? Де? Коли?». Його особливістю стало те, що до команд-учасниць від підрозділів вперше доєдналась команда керівників підприємства.

Також було організовано новорічні заходи для робітників підприємства із забезпеченням дітей солодкими подарунками.

Слід зазначити , що в профкомі було започатковано проект «Поділись добром». Збирали речі,іграшки, розвиваючі матеріали, книжки для дітей-переселенців і передавали їх через волонтерів жителям деокупованих територій Харківщини.

Восени 2022 року поновили тренування з футболу та волейболу, а на початку 2023 року поновили тренування з фітнесу для дівчат підприємства.

Була проведена заводська спартакіада з 10 видів спорту, в якій прийняли участь 107 робітників, також було облаштоване футбольне поле для міні-футболу в бомбосховищі.

У поточному 2023 році було організовано та проведено ряд заходів. Зокрема:
-конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».
-вікторина з питань охорони праці серед представників підрозділів – вперше для проведення змагання застосували електронну платформу.
-вікторина для дітей заводчан до Дня захисту дітей.

Продовжує діяти проект «Поділись добром» - збираємо речі та передаємо волонтерам чи до закладів соціального захисту.

В поточному році провели акцію «Затишний двір», завдяки якому заводчани, що мешкають в заводському гуртожитку отримали більш затишний, зручний, чистий, квітучий двір – встановили додаткові лавочки, урни для сміття, пофарбували дитячий майданчик, паркан, висадили дерева і квіти.

Стосовно оздоровлення членів профкому, то слід зазначити, що враховуючи фінансові можливості та наявні умови дійсності у 2022 році було оздоровлено 18 робітників та членів їх родин.

У 2023 рік вже оздоровлено 220 робітників та членів їх родин, в тому числі - 68 дітей, хоча оздоровча кампанія ще триває.


До початку повномасштабної війни робітники мали можливість оздоровлюватись у оздоровчих закладах на березі Азовського та Чорного морів (Херсонська обл., Одеська обл.), у здравницях Західної України та Харківщини. У період війни більшість оздоровлюються у здравницях Західної України.