зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Липня 2023
Засідання Гуманітарного штабу ФПУ
Гуманітарний штаб ФПУ 24 липня на своєму засіданні ухвалив рішення щодо надання допомоги профспілковим організаціям та членам профспілок, а також дітям, постраждалим через воєнну агресію росії проти України.



Голова Штабу, Голова ФПУ Григорій Осовий поінформував, що за період з попереднього засідання Штабу, що відбулось наприкінці червня ц.р., отримано звернення від низки всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань щодо надання разової матеріальної допомоги для більш ніж 40 членів профспілок (відповідно до критеріїв, визначених Президією ФПУ).

Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями доручено узагальнити звернення членських організацій ФПУ, що надійшли, та підготувати відповідний проєкт постанови для розгляду Президії ФПУ. Таким чином, після рішення Президії допомогу отримують спілчани з наступних всеукраїнських Профспілок: працівників АПК, будівництва, держустанов, ЖКГ, культури, лісових галузей, Машметал, Пенсійного фонду, соціальної сфери, торгівлі, профоб’єднання Хмельницької області тощо.

Другим пунктом рішення стало тимчасове призупинення розгляду Штабом звернень від членських організацій щодо надання фінансової допомоги до моменту, як будуть віднайдені для цього додаткові кошти, тому що передбачені у бюджеті ФПУ на 2023 рік цільові кошти, вичерпано.

Керівництву Гумштабу дане доручення продовжити роботу з міжнародними партнерами ФПУ задля залучення додаткових коштів для надання і у подальшому необхідної допомоги спілчанам, які постраждали від наслідків війни рф проти України.

Штаб прийняв рішення надати Тернопільській обласній раді профспілок безповоротну фінансову допомогу для відшкодування витрат на проживання внутрішньо переміщених осіб–членів профспілок у «Сервісно-туристичного комплексу «Рута» Тернопільської облради профспілок. Ця допомога буде надана за рахунок коштів, отриманих ФПУ від Міжнародної конфедерації профспілок (МКП).

Також за рахунок цих коштів за рішенням Штабу виділено безповоротну фінансову допомогу:

- членам Профспілки працівників Пенсійного фонду України, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС (36 осіб) із розрахунку неоподаткованої суми виплат на 1 особу на рік - 3760 грн.;

- Миколаївській обласній раді профспілок на статутну діяльність (зокрема, кадрового забезпечення правової роботи) та відновлення водопостачання у обласному Будинку профспілок;

- для членів Профспілки працівників вугільної промисловості Покровсько-Мирноградскої та Добропільської громад Донецької області виділено кошти для формування продуктових наборів у кількості 800 шт. (із розрахунку 400 грн на 1 продуктовий набір).

Також надано фінансову підтримку на оздоровлення дітей з Херсонської області, які постраждали внаслідок воєнної агресії Росії, зокрема через підрив Каховської ГЕС. Допомога надана у відповідь на звернення Профспілки державних установ України та Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок.

За матеріалами ФПУ