зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Червня 2023
Страховий стаж у разі несплати ЄСВ
Щодо урегулювання питання зарахування до страхового стажу періоду роботи, за який з вини роботодавця не було сплачено єдиний внесок.

Мінсоцполітики розробляється законопроект, у якому, зокрема, пропонується доповнити пункт 3 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» новим підпунктом 6 щодо включення до страхового стажу для визначення права на призначення пенсії періодів, за які страхувальником не було сплачено страхові внески (єдиний внесок) за період роботи на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, за умови подання страхувальником звітності щодо нарахування страхових внесків (єдиного внеску) за такі періоди та обліку заборгованості з їх сплати відповідно до законодавства. Зазначена норма поширюватиметься на період набрання чинності Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

На зараз проект Закону після внутрішнього погодження в Мінсоцполітики буде направлено на погодження до заінтересованих центральних органів виконавчої влади, а також до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в установленому порядку.

Відповідь Мінсоцполітики України на лист ЦК Профспілки