зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Червня 2023
Президія Профспілки розглянула питання про роботу Штабу Профспілки та про хід підготовки до VI З’їзду
14 червня у змішаному режимі відбулося засідання Президії ЦК Профспілки.
У роботі даного засідання взяли участь голови профспілкових організацій, члени Статутної і Ревізійної комісії Профспілки та відповідних комісій ЦК Профспілки, які не є членами Президії ЦК.


На порядку денному було розглянуто 2 основних питання:

1.Про роботу Штабу Профспілки працівників вугільної провислості України з надання допомоги членам Профспілки, територіальним і первинним організаціям, які постраждали внаслідок бойових дій, а також вимушеної зупинки діяльності вугільних підприємств за період січень-червень 2023 року

2. Про хід підготовки до VI З’їзду Профспілки

Про роботу штабу Профспілки працівників вугільної промисловості України доповів голова Профспілка, голова Штабу Профспілки Андрій Зимін.

Зокрема, було зазначено, що за наслідком ведення бойових дій в Україні, завдані великі збитки в цілому по вугільній галузі України, в тому числі територіальним і первинним організаціям Профспілки та значній кількості наших спілчан.

За наданих даних станом на 1 червня цього року по вугільній галузі втрачено майже 20 тис. робочих місць. Понад 7 тис. наших спілчан знаходяться на окупованій території та більше 7 тис. осіб перебувають в зоні бойових дій з припиненням дій трудового договору. Понад 8 тис. - працюють в режимі неповної зайнятості. Близько 10 тис. членів Профспілки залишили свої домівки, розташувавшись в інших регіонах України та деякі з них виїхали за кордон. Більше 6 тис. членів Профспілки перебувають в ЗСУ, значна кількість також полеглих і поранених і зниклих без вісті.

В наявних умовах дійсності ЦК Профспілки, територіальні та первинні організації вживають можливих зусиль з пошуку інвестиційних джерел для надання фінансової та інших видів допомоги членам Профспілки і профспілковим організаціям, постраждалих в результаті ведення бойових дій в Україні.

В тому числі, в першому півріччі поточного року отримано і використано Профспілкою наступна допомога.

І. Від Міжнародної організації ГС IndustriALL отримано 4-й, 5-й і транші фінансової допомоги, що складає майже 300 тис. гривень.
Зазначені кошти, згідно отриманої ЦК Профспілки звітності, використані територіальними і первинними організаціями на надання фінансової допомоги членам Профспілки, потерпілим в зоні бойових дій, які переміщені в інші регіони України та вимушено припинити трудову діяльність.

Дана фінансова допомога спрямована також на лікування, придбання медикаментів, продуктів харчування, одягу та інших речей для життєзабезпечення постраждалих спілчан, а також – для створення належних умов перебування переміщених осіб в місцях їх розміщення (базах відпочинку, оздоровчих і готельних комплексах), відновлення житлового фонду та приміщень офісів профспілкових організацій, пошкоджених в результаті авіаударів і ракетних обстрілів, обладнання пунктів незламності територіальних і первинних організацій Профспілки.

ІІ. Від Гуманітарного штабу Федерації профспілок України отримано понад 700 тис. гривень, яка надана 111 членам Профспілки із визначеного ФПУ розрахунку 6500 грн. на кожну особу.

На підставі офіційно наданих документів військових адміністрацій та інших установ, виділені кошти перераховані до територіальних і первинних організацій на надання фінансової допомоги 49-ти (сорока дев’яти) членам Профспілки та їх родинам з числа загиблих, 51 (п’ятдесяти одного) пораненого в ході ведення бойових дій та 11 (одинадцяти) зниклих безвісти. Окрім того, у відповідності до Постанови Президії ФПУ від 6 червня 2023 року додатково виділена для 28 членів нашої Профспілки фінансова допомога на загальну суму 182 тис. грн.

ІІІ. Федерацією профспілок України із отриманої від міжнародних організацій і фондів матеріальної та продовольчої допомоги виділено протягом цього року Профспілці працівників вугільної промисловості України відповідні товари в загальній кількості 1090 одиниць.

Розподіл вищезазначеної фінансової та матеріальної допомоги здійснювався згідно наданих заявок, оперативної інформації та наявних ресурсів з використанням всіх існуючих можливостей. Остаточне рішення Гуманітарного Штабу приймалось за погодженням всіх без виключення членів Штабу. Протоколи рішень відповідних засідань Штабу Профспілки, проведених в цьому році ви маєте в наданих вам матеріалах.

Слід також зазначити, що всі надані замовлення від Укрвуглепрофспілки Федерацією профспілок України реалізовані на 100 відсотків.

Стосовно підготовки до VI З’їзду Профспілки Андрій Олександрович зазначив наступне:

На минулому Пленумі ЦК Профспілки, що відбувся 26 квітня цього року було затверджено «План підготовки VІ З’їзду Профспілки», яким визначені основні напрямки діяльності ЦК Профспілки, територіальних і первинних організацій Профспілки та орієнтовні терміни з проведення відповідних заходів і напрацювання необхідних документів. В ЦК Профспілки складено понедільний план роботи працівників виконавчого апарату з підготовки відповідних матеріалів, необхідних для проведення VІ З’їзду Профспілки.

З того часу (з 26 квітня) пройшло вже півтора місяця. За цей період проведені конференції з обрання делегатів лише в 2-х територіальних організаціях: Покровсько-Мирноградській та Донецькій шахтобудівельній. У зв’язку з чим, керівник Профспілки висловив прохання до всіх членів територіальних організації, а також голів первинних організацій Профспілки, що перебувають на прямому обліку ЦК Профспілки, доповісти про проведену за цей час конкретну організаційну роботу та надати пропозиції щодо подальших дій у цьому напрямку, а також навести конкретні дати щодо проведення конференцій по обранню делегатів.

В свою чергу, голови територіальних і первинних організацій Профспілки зазначили, що всі необхідні заходи щодо підготовки до чергового З'їзду Профспілки будуть проведені з дотриманням необхідних термінів.

Також було розглянуто ряд питань, які стосуються організаційної діяльності Профспілки