зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

2 Червня 2023
Українцям роздають по 14 тисяч на оздоровлення дітей: хто та як отримає допомогу від Кабміну
В Україні з 1 червня Кабінет міністрів запустив програму монетизації дитячого оздоровлення. Гроші можуть отримати батьки, у яких є діти з інвалідністю, або багатодітні сім'ї з певного переліку областей.

Уряд провів монетизацію послуги. Якщо раніше дітей безкоштовно відправляли в оздоровчі табори, то зараз батькам дадуть на оздоровлення дитини 14 165 грн.


"Щоб отримати кошти, батькам (або особам, які його/її замінюють) достатньо відкрити спеціальну картку в ПриватБанку, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину", – йдеться у пресслужбі Мінсоцу.
Батьки можуть самостійно перевірити себе у переліку отримувачів коштів, а також обрати та забронювати путівку. Перевірити список одержувачів можна тут.

Згідно з повідомленням Мінсоцу, гроші можуть отримати сім'ї з дітьми, які мають соціальний статус, діти з інвалідністю або діти з багатодітних сімей віком від 7-18 років з-поміж малозабезпечених, які проживають в одній із областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Київська.

Джерело:Міністерство соціальної політики України