зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Травня 2023
Бронювання працівників вугледобувних підприємств на контролі Профспілки
За ініціативи Профспілки працівників вугільної промисловості України на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг народним депутатом України Вікторією Гриб було порушено питання щодо застосування Порядку бронювання військовозобов’язаних працівників, які працюють на підприємствах енергетичної галузі та критеріїв визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки країни.

За результатами обговорення,з метою врегулювання питань, зазначених у зверненнях територіальних та первинних організацій Профспілки працівників вугільної промисловості України, від Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг було скеровано звернення на ім’я Секретаря РНБО України Олексія Данілова, Міністра оборони України Олексія Резнікова з проханням розглянути відповідне питання та в межах компетенції вжити відповідних заходів щодо його вирішення. Відповідне звернення було розглянуто в Апараті Ради національної безпеки і оборони України, Міністерстві оборони України, Міністерстві економіки України та надано відповідь, в якому зазначається наступне.

«Рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 13 січня 2023 року « Щодо стану виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України з питань енергетичної безпеки та невідкладних заходів із забезпечення роботи національної економіки під час осінньо-зимового періоду 2022/2023 року в умовах особливого періоду, введеним в дію Указом Президента України від 13 січня 2023 року №18, визначено завдання щодо опрацювання питання бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств критичної інфраструктури паливно-енергетичного комплексу.»

Вищезазначене звернення народного депутата України надіслано до Міністерства економіки України для опрацювання.

Слід зазначити, що наразі потребує невідкладного вирішення питання виконання Постанови Кабінету Міністру України від 28. 04.2023 року № 400 стосовно дотримання визначених термінів на розгляд та вирішення питання щодо бронювання військовозобов'язаних працівників.

В свою чергу Міністерство економіки України надало відповідь на лист Профспілки № 01/69 від 27.04.2023р. щодо оформлення бронювання військовозобов’язаних шахт ( Лист додається).

Скачать PDF