зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Квітня 2023
Президія ЦК Профспілки визначилася щодо проведення чергового Пленуму
Президія ЦК Профспілки на засіданні 6 квітня розглянула питання про скликання чергового V Пленуму ЦК Профспілки.

З урахуванням всіх наявних обставин керівником Профспілки Андрієм Зиміним було запропоновано провести черговий Пленум наприкінці квітня поточного року,на якому буде розглянуто питання «Про ситуацію у вугільній промисловості України та хід виконання рішень IV Пленуму ЦК Профспілки».



Учасниками засідання були обговорені існуючі проблеми, що стосуються належного захисту соціальних і трудових прав працівників вугільної галузі, сталої виплати заробітної плати та погашення наявних боргів з неї, а також підвищення її розміру у відповідності з рівнем інфляції в Україні та усунення існуючих недоліків з виплати лікарняних у зв’язку з об'єднанням ПФУ і ФССУ.

Порушувалися також питання щодо надання державної підтримки на реалізацію заходів з технічного переоснащення і модернізації державних вугільних підприємств та недоцільності здійснення у цей час будь-яких зпаходів з реформування вугільної галузі, а також актуалізації процесу з розгляду відповідними органами виконавчої влади пропозицій Міненерго стосовно внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 461 від 24.06.2016 «Про затвердження Списків виробництв, робіт, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» щодо категорії осіб, зайнятих на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу на рік (в обліковому періоді).

Було запропоновано за дорученням Президії ЦК Профспілки направити відповідне звернення до Прем’єр-міністра України щодо вирішення нагальних проблемних питань вугільної промисловості.

На засіданні були розглянуті також пропозиції, що стосуються забезпечення сталої роботи вугледобувних підприємств та організаційної діяльності ЦК Профспілки, територіальних та первинних організацій Укрвуглепрофспілки на подальший період.

В обговоренні питань порядку денного взяли участь голови територіальних та первинних організацій Профспілки: Бабіч В.М., Сиротюк Р.П., Віхоть Р.Г., Ярема С.Ф., Золочівський В. П., Древаль П. П., Юнак С. І., Щербань В. П., Юзефович Р. В., Подгорний В.В., Гордієнко В. І., які у своїх виступах озвучили питання, що потребують відповідного реагування та вирішення. При цьому було зазначено, що з усіх порушених питань, які турбують трудові колективи та профспілкові організації відповідні пропозиції будуть скеровані до ЦК Профспілки для врахування їх під час підготовки та проведення чергового Пленуму ЦК Профспілки.