зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Січня 2023
Протокольне рішення наради з розгляду проблемних питань діяльності вугледобувних підприємств
За підсумками проведеної наради з розгляду проблемних питань діяльності підприємств вугільно - промислового комплексу та пошуку можливих шляхів їх вирішення в період воєнного стану було складено відповідний протокол.

В протоколі визначено наступні позиції:

1. ДП « Укрвугілля» вжити заходів із забезпечення погашення дебіторської заборгованості перед державними вугледобувними підприємствами.

2. Департаменту вугільно- промислового комплексу підготувати розрахунки та звернення до Прем'єр-міністра України стосовно необхідності виділення у 2023 році державної підтримки на реалізацію заходів з технічного переоснащення державних вугледобувних підприємств.

3. Департаменту фінансів та управління публічної власності прискорити подання на розгляд Кабінету Міністрів України проекту Закону України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання вугілля та продуктів його збагачення.

4. Керівникам державних вугледобувних підприємств надати до Міненерго інформацію стосовно необхідної кількості саморятівників з метою недопущення зупинки роботи вугледобувних підприємств, а також для опрацювання можливості їх придбання за рахунок міжнародної фінансової допомоги.

5. Управлінню трудової, соціальної політики та гендерної рівності:
- поінформувати Профспілку працівників вугільної промисловості України стосовно додаткових заходів, що вживаються Міненерго щодо внесення змін до Постанови КМУ від 24 червня 2016 року № 461 «Про затвердження списків виробництв, робіт , професій , посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» у частині відновлення права на пенсію за віком на пільгових умовах працівників, зайнятих на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу на рік ( в обліковому періоді);
- організувати проведення робочої наради керівників сторін Галузевої угоди стосовно підвищення мінімальної гарантії з оплати праці.

6. Директорату електроенергетичного комплексу та розвитку ринку електричної енергії вжити заходів стосовно забезпечення завчасного інформування вугледобувних підприємств про аварійне обмеження електропостачання.