зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Грудня 2022
Нарахування оплати за електроенергію буде здійснюватися по-новому
НКРЕКП наказала обленерго враховувати відключення, коли вони автоматично нараховують оплату за електроенергію споживачам, які не передали показники лічильника.

Таке рішення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила 2 грудня.

Зазначається, що через аварійні та планові відключення виникають ситуації, коли передати показники лічильників технічно неможливо, при цьому обсяги середньодобового споживання очевидно зменшуються. Тому обленерго мають враховувати відключення, і не нараховувати плату за неспожиту побутовими споживачами електричну енергію.

Йдеться про застосування понижувального коефіцієнта споживання під час визначення середньодобового обсягу споживання електроенергії індивідуальним побутовим споживачам у розрахунковому місяці у разі відсутності фактичних показів лічильника.

Окрім цього, обленерго має повідомляти НКРЕКП до 25 календарного дня місяця, що настає за розрахунковим місяцем, щодо величини застосованого коефіцієнта зміни споживання електроенергії під час розрахунку обсягів надходження в електричні мережі.

Раніше НКРЕКП, повідомляла, що проведе позапланові перевірки двох компаній — операторів системи розподілу та одну компанію-електропостачальника.

Відповідна постанова за посиланням.