зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

26 Вересня 2022
Відповідь комітету ВРУ стосовно прискорення розгляду законопроекту щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання вугілля
На звернення Профспілки працівників вугільної промисловості України від 16. 08. 2022 року № 01/96 до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики щодо прискорення розгляду законопроекту про внесення змін та доповнень до Податкового кодексу України (стосовно оподаткування ПДВ операцій з постачання вугілля), реєстр. № 6530-1 від 20.01.2022 року, поданого народними депутатами України Герусом А. М. та іншими надійшла відповідь.

У листі зазначається, що зазначений законопроект включений до порядку денного Верховної Ради України 06.09 2022 року.

У термін, визначений Регламентом, до вищезгаданого законопроекту ще не надійшли всі необхідні висновки, зокрема від Головного науково-експертного управління Верховної Ради України, від Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом та Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Крім того, в експертному висновку, підготовленому Міністерством фінансів України, за дорученням Кабінету Міністрів України, зазначений законопроект не підтримується.

З огляду на зазначене, Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики не мав змоги ухвалити відповідне рішення щодо цього законопроекту.

У разі отримання всіх вищевказаних експертних висновків, зазначений законопроект буде розглянутий Верховною Радою України у відповідності до Регламенту Верховної Ради України