зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Липня 2022
Створено службу захисту критичної інфраструктури та забезпечення національної системи стійкості України
На черговому засіданні Уряду було ухвалено постанову Кабінету Міністрів України «Про утворення державної служби захисту критичної інфраструктури та забезпечення національної системи стійкості України».

Правовими підставами для розроблення проекту даної постанови є вимоги Закону України «Про критичну інфраструктуру». Новостворений центральний орган виконавчої влади матиме спеціальний статус, діяльність якого буде спрямовуватися та координуватися Кабінетом Міністрів України. Він буде забезпечувати формування та реалізацію державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури та забезпечення національної системи стійкості.

Заснування такої служби необхідно для створення, впровадження, розвитку та забезпечення функціонування національної системи захисту критичної інфраструктури України. Об’єктами критичної інфраструктури є об’єкти або системи, їх частини та їх сукупність, які є важливими для економіки, національної безпеки та оборони, порушення функціонування яких може завдати шкоди життєво важливим національним інтересам.

Проте прийнята постанова має бути доопрацювана в частині встановлення граничної чисельності працівників новоутвореного органу за рахунок відповідного перерозподілу граничної чисельності працівників інших центральних органів виконавчої влади без збільшення загальної чисельності працівників у системі ЦОВВ.

У подальшому новоутвореному органу будуть передані видатки від тих органів, чисельність яких буде скорочено, що забезпечить відповідну економію коштів державного бюджету.