зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Липня 2022
Профспілка працівників вугільної промисловості України порушила ряд питань Міністерству енергетики України
8 липня 2022 року, в Міненерго України відбулася зустріч голови Профспілки Андрія Зиміна і Міністра енергетики України Германа Галущенка за участі першого заступника Юрія Власенка та заступника Міністра Максима Немчинова, під час якої обговорювалися актуальні питання, що накопичилися у паливно-енергетичному комплексі. Зокрема трудові колективи вугледобувних підприємств стурбовані ситуацією з виплати заробітної плати, реалізації вугільної продукції, а також - звільнення від оподаткування ПДВ вугілля і вугільної продукції та з інших напрямків, визначених 29 червня на Президії ЦК Профспілки.

Голова Профспілки Андрій Зимін звернув увагу Міністра на перелік об’єктів критичної інфраструктури, зокрема щодо ДП «Львіввугілля», яке в умовах воєнних дій - є стратегічно важливим підприємством. Слід зазначити, що віднесення до об’єктів критичної інфраструктури стосується і ряду інших підприємств вугільної галузі. Також було обговорено питання щодо можливої тимчасової передачі не задіяного на цей час обладнання шахти «Нововолинська № 10», вкрай необхідного для державного підприємства «Львіввугілля».

По закінченню зустрічі було визначено, враховуючи складну ситуацію в цілому у вугільній галузі, провести нараду в Міненерго України за участі керівництва Міністерства, генеральних директорів державних підприємств та представників Профспілки.