зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Травня 2022
Засідання Президії: доплата за роботу в надзвичайних умовах
17 травня за участі керівника напрямку по взаємодії з профспілковими організаціями дирекції з видобутку вугілля ТОВ «ДТЕК Енерго» Олександра Турова, начальника відділу з компенсацій та пільг департаменту з управління персоналом вуглевидобутку Андрія Ряпасова, директора «Соцвугілля» Андрія Чернецького відбулось засідання президії Дніпропетровської територіальної організації ПРУП.
На порядку денному були розглянуті питання щодо заробітної плати, компенсацій, змін у законодавстві у зв'язку з військовим станом в країні, проаналізовано стан справ з охорони праці.

Андрій Ряпасов розповів про 10-відсоткову надбавку до окладу за роботу у надзвичайних умовах. Цей пункт протоколу було прийнято ще першого дня війни на засіданні штабу з надзвичайних ситуацій. Доплата була встановлена для стимулювання працівників у період роботи у надзвичайних умовах, для забезпечення життєдіяльності підприємств з метою видобутку вугілля.

Вона призначається всім підземним працівникам, задіяним у видобутку вугілля – 10% до окладу кожен день роботи у надзвичайних умовах; працівникам шахтної поверхні, задіяним на ТКП, обслуговуванні шахтної інфраструктури (дільниці ШТ, УПП, ЕМО), а також працівникам ЦЗФ, задіяним у технологічних процесах переробки, збагачення та відвантаження вугілля – також 10% до окладу за кожен день роботи у надзвичайних умовах.

Керівникам філій "Павлоградська автобаза", "Павлоградське Енергопідприємство", "Павлоградське УМТС", "Управління з контролю якості вугілля", "Павлограднавантажтранс", а також Першотравенський РМЗ необхідно було надати списки критичних працівників, яким необхідно встановити доплати на цей період.
На засіданні президії у голів первинних профспілкових організацій шахт виникло питання ще про низку співробітників вугільних підприємств, які належать до розряду критичних, які не були вказані в протоколі і які не можуть через свою специфіку перейти на віддалену роботу.

Від імені президії Дніпропетровської теркому профспілки працівників вугільної промисловості голова Сергій Юнак звернувся до заступника директора дирекції вугільного бізнес-блоку Тараса Дудла з пропозицією про включення до списку критичних працівників, яким необхідно встановити доплати 10% до окладу за роботу у надзвичайних умовах із шахтоуправлінь:

- Начальник зміни виробничої служби
- гірничий диспетчер
- заступник головного маркшейдера
- дільничний маркшейдер
- дільничний геолог
- гірник на маркшейдерських роботах.

Дана пропозиція була прийнята, вищеназвані професії включені до списку критичних працівників і їм також належить 10% надбавка до окладу.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки