зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Квітня 2022
Селекторна нарада в Міненерго України
Сьогодні,в Міністерстві енергетики України відбулася селекторна нарада керівників державних вугледобувних підприємств. За раніше досягнутої домовленості від Профспілки працівників вугільної промисловості безпосередньо бере участь у даних селекторних нарадах голова Профспілки Андрій Зимін.

На нараді обговорювалися питання щодо наявного стану справ на вугледобувних підприємствах і в трудових колективах.

Головне питання - виплата заборгованості по заробітній платі працівникам державних вугледобувних підприємств, яка на цей час становить 971 млн. грн., в тому числі 494 млн. грн. за 2022 рік.

Було відзначено, що найбільш критична ситуація склалася на шахті ім. М.С.Сургая, на якій заробітна плата невиплачена ще за січень 2022 року. Також було поінформовано, що 28 квітня ПАТ «Донбасенерго» перерахувало за відвантажену вугільну продукцію даному підприємству 10 млн. грн., які будуть спрямовані на виплату заробітної плати працівникам.

Сьогодні, на селекторі Міненерго керівництво запевнило, що наступні 20 млн. грн. будуть направлені працівникам шахти ім. М.С.Сургая найближчим часом.

Слід зазначити, що Профспілка працівників вугільної промисловості України в цей складний для країни час і надалі буде відстоювати соціальні гарантії працівників галузі.