зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

14 Квітня 2022
Оперативність та спільність дій Міненерго України і Укрвуглепрофспілки - необхідність часу
13 квітня ц.р. обговорювалися нагальні проблеми вугільників головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрієм Зиміним з Міністром енергетики України Германом Галущенко з наступних питань:

1. Перш за все, головою Укрвуглепрофспілки було наголошено на необхідності в найкоротший термін Міністерству енергетики України разом з Державною казначейською службою та Луганською обласною адміністрацією вирішити питання щодо отримання працівниками державних вугледобувних підприємств Луганської області (ДП «Лисичанськвугілля» і ДП «Первомайськвугілля») коштів на погашення наявної заборгованості по заробітній платі з числа нещодавно виділених Урядом України 677,7 млн. гривень на виплату заробітної плати всім шахтарям країни. По запевненню Міністра енергетики - буде докладено всіх зусиль для розв’язання існуючої проблеми найближчим часом.

2. Надалі головою Профспілки була визначена необхідність вирішення питання щодо перерахування коштів на виплату заробітної плати працівникам шахти ім. М.С.Сургая (починаючи з січня 2022 року по цей час) за рахунок наявних активів за відвантажене шахтою вугілля «Центренерго» і «Донбасенерго» в обсязі понад 130 млн. грн. З цього питання Герман Галущенко зазначив, що Міністерством будуть вжиті відповідні заходи з метою прискорення вирішення даного питання.

3. За свідченням голови Укрвуглепрофспілки згідно надісланих запитів Львівської територіальної організації необхідно розглянути можливість використання на шахтах державного підприємства «Львіввугілля» нині недіючого гірничого обладнання і механізмів, які є в наявності та законсервовані без можливості використання на довгобуді шахти № 10 «Нововолинська». І тому, Міністерством незабаром будуть напрацьовані відповідні матеріали з метою практичного вирішення порушеного питання.

4. Було також погоджене питання щодо безпосередньої участі керівництва Укрвуглепрофспілки на селекторних нарадах Міненерго України по розгляду питань вугільної промисловості з метою отримання Профспілкою оперативної інформації про дійсний стан справ на вугледобувних підприємствах і в трудових колективах та визначення конкретних спільних дій по розв’язанню існуючих проблемних питань, що особливо стосується підприємств вугільної галузі, які розташовані в зоні ведення військових дій.