зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Квітня 2022
Нагальні питання вугільної галузі потребують невідкладного вирішення
Вчора, 5 квітня відбулася телефонна розмова голови Профспілки Андрія Зиміна з Міністром енергетики Германом Галущенко.

Під час даної розмови головою Профспілки було порушено питання стосовно виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств і погашення заборгованості з неї та обговорено ряд проблем, що стосуються в цілому роботу галузі під час воєнного стану.

Слід зазначити, що в кінці березня поточного року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження №250-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики на 2022 рік», згідно з яким здійснено перерозподіл видатків розвитку в сумі 426 млн. грн. на виплату заробітної плати шахтарям.

Як зазначив Міністр енергетики ці кошти , а також ще 250 млн. грн. державної підтримки, в загальній сумі порядку 676 млн. грн. буде випущена в найближчий час. Але, враховуючи ситуацію в країні на деяких підприємствах може бути затримка.

Під час даної телефонної розмови головою Профспілки було доведено до відома Міністра ситуацію на шахті « ім.. М. С. Сургая», наголосивши на тому, що з початком бойових дій на даному підприємстві відсутній керівник та, на жаль, є проблеми з електронною базою списків працівників для виплати заборгованості по заробітній платі.

В свою чергу Герман Галущенко надав відповідне доручення розібратися щодо даного керівника, а також наголосив на тому, що Міністерство буде і надалі проводити відповідну роботу для здійснення відповідної виплати заробітної плати шахтарям.

Також з Міністром енергетики було обговорено питання щодо спільних дій по наданню допомоги переселенцям з відповідних регіонів Луганської та Донецької областей, де ведуться бойові дії.