зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Березня 2022
ПРОФСПІЛКОВА ВЗАЄМОДІЯ: УКРАЇНА-ФРАНЦІЯ
25 березня 2022 року відбулась нарада українських профспілкових об'єднань ФПУ та КВУ, членських організацій Міжнародної конфедерації профспілок, за широкої участі представницьких профспілок Франції. В даній нараді прийняв участь представник укрвуглепрофспілки Юрій Білуха.

У своїх виступах представники профспілок Франції попросили своїх українських колег поінформувати їх про розвиток ситуації в Україні під час цієї несправедливої та кривавої війни та розповісти, в якому становищі опинились працівники та члени їх сімей з кінця лютого 2022 року.

Голова ФПУ Г.Осовий у своєму виступі окреслив катастрофічну ситуацію з порушенням прав людини, і перш за все - права на життя - в регіонах, де проходять бойові дії, в яких російська окупаційна армія піддає обстрілам житлові квартали, об'єкти цивільної інфраструктури та інші факти злочинів проти людяності російських солдат та найманців в Україні.

Він розповів про зусилля профспілок в цей драматичний час. Більше 100 тисяч людей прийняли профспілкові оздоровниці і турготелі за перший місяць війни, допомагаючи знайти прихисток тим громадянам України, хто втратив від час війни все, що мав.
Під час зустрічі ппредставники галузевих профспілок обгов ситуацію з робочими місцями для членів профспілок у військовий час, цілеспрямоване знищення української економіки російськими військами, гуманітарні зусилля профспілок.

Учасники наради закликали профспілки Франції надати допомогу українським громадянам, а також необхідність чинити тиск на уряд щодо закриття українського неба для повітряних атак на мирні українські міста.

Учасники наради подякували лідеру українських профспілок і його колегам за прямі і змістовні відповіді на запитання поставлені під час наради представниками профспілок Франції, зазначивши, що ця зустріч була вкрай необхідна для них для більш глибокого розуміння ситуації, в якій опинився український народ у воєнний час та дії профспілок спрямовані на допомогу людям, які потрапили у біду.

За матеріалами ФПУ