зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Лютого 2022
Засідання КМУ: питання щодо закриття «Шахти 5/6» відправлено на доопрацювання
23 лютого відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, в порядку денного якого було розглянуто два питання, що стосуються вугільної галузі.
Зокрема,
-Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств
-Про ліквідацію відокремленого підрозділу “Шахта 5/6” державного підприємства “Мирноградвугілляˮ.

В засіданні Кабінету Міністрів України прийняв участь та виступив голова СПО Григорій Осовий. Зокрема, профспілковий лідер з приводу зазначених питань наголосив на тому, що стосовно ліквідації деяких збиткових вугледобувних підприємств особливих заперечень не має. А от стосовно питання про ліквідацію відокремленого підрозділу “Шахта 5/6” державного підприємства “Мирноградвугілляˮ Профспілка працівників вугільної промисловості України має застереження. Адже не вирішені соціальні питання, слід враховувати те, що дане підприємство забезпечує побутовим паливом мешканців двох районів та інші питання.

Слід зазначити що завдяки принциповій позиції голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна та голови СПО Григорія Осового дане питання було відправлено на тижневе доопрацювання в Міністерство енергетики України разом з профспілками до остаточного узгодження всіх озвучених питань. Шахтарі вдячні голові Федерації профспілок України Григорію Осовому за принципову позицію по відстоюванню їхніх прав і соціальних гарантій.

Профспілка працівників вугільної промисловості України і надалі буде в тісній співпраці з Федерацією профспілок України виборювати соціально-економічні права та гарантії гірників.