зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

10 Лютого 2022
Склад Робочої комісії з ведення колективних переговорів щодо внесення змін до Галузевої угоди актуалізований для початку переговорів
Створення Робочої комісії та початок переговорів щодо змін до чинної Галузевої угоди були ініційовані Профспілкою ще у лютому минулого року у зв’язку з необхідністю підвищення рівня заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств, низький рівень якої не тільки не відповідає положенням Галузевої угоди, але й в умовах сьогодення не забезпечує основні життєві потреби працівників та їх родин.

Але у зв’язку з відсутністю профільного заступника міністра по вугільній галузі, який зазвичай повинен стати співголовою Робочої комісії, наказ Міненерго про створення такої комісії був виданий з запізненням – тільки у липні 2021року (наказ №140 від 01.07.2021), тобто після призначення заступника міністра по вугільній галузі О. Куракова.

Проте, переговори так і не були розпочаті, не зважаючи на вимоги керівництва Профспілки та прийняті рішення колегіальних органів Профспілки та більшості територіальних організацій, в тому числі і з причин звільнення з посади заступника міністра О. Куракова та вакансії з цієї посади до теперішнього часу.

Наразі, за результатами робочої зустрічі голови Профспілки Андрія Зиміна з Міністром енергетики України Германом Галущенко, яка відбулася 31.01.22р.з питань, які потребують невідкладного вирішення для упередження зростання соціальної напруги в трудових колективах, було також прийнято рішення і з питання внесення необхідних змін до раніше створеної Робочої комісії з ведення переговорів. Зокрема, з метою невідкладного початку переговорів прийнято рішення про призначення першого заступника Міністра енергетики України Ю. Власенка співголовою Робочої комісії з ведення переговорів з питань, які були ініційовані Профспілкою (наказ Міненерго №43 від 08.02.2021).

У персональному складі Робочої комісії від Профспілки працівників вугільної промисловості України змін не відбулося і увійшло 12 представників, які були включені у лютому 2021року.

Наразі узгоджується дата проведення наради керівників всіх Сторін Галузевої угоди, на якій повинні бути прийняті спільні рішення з організаційних питань, а саме – повинна бути визначена конкретна дата початку переговорів, формат їх проведення, Регламент роботи Робочої комісії тощо.