зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Лютого 2022
Засідання Урядового комітету
8 лютого за участі голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна під головуванням Віце-прем’єр-міністра України–Міністра економіки України Юлії Свириденко в режимі відео конференції відбулося чергове засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, стратегічних галузей промисловості, розвитку громад і територій та інфраструктури.

На порядку денному було розглянуто розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків Державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики на 2022 рік». По даному питанню доповів перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко. Зокрема, він зазначив, що даний проект розроблено з метою здійснення заходів з технічного переоснащення та модернізації вугледобувних підприємств для збільшення видобутку вугілля. Проектом даного акту пропонується здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству енергетики на 2022 рік перерозподіл видатків розвитку у сумі 300 млн. грн. шляхом зменшення за бюджетною програмою «Реструктуризація та ліквідація об’єктів підприємств з підземного видобутку залізної руди» та збільшення за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

Присутній на засіданні представник Міністерства фінансів України наголосив на тому, що на даний час Міністерством енергетики України не надано розрахунків за відповідними бюджетними напрямками щодо запланованого перерозподілу бюджетних коштів.

В свою чергу, заступник Міністра зазначив, що частина розрахунків Міністерством вже напрацьована і в найближчий час буде надана Міністерству фінансів України.
Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін зазначив, що шахтарі вже з нетерпінням чекають визначеного обсягу перерахування бюджетних коштів на місця на технічне переоснащення вугільних підприємств і тому, Укрвуглепрофспілка підтримуючи прийняття запропонованого проекту рішення із зазначеного питання сподівається на його невідкладну реалізацію з подальшими напрацюваннями відповідних пропозицій щодо збільшення бюджетного фінансування в 2022 році вугільної галузі по відповідних напрямках.