зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Лютого 2022
Щодо протокольного доручення Урядового комітету
Як повідомлялося раніше, 1 лютого поточного року під головуванням першого віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлії Свириденко відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної,фінансової політики паливно-енергетичного комплексу, стратегічних галузей промисловості, розвитку громад і територій та інфраструктури.

На порядку денному було розглянуто питання «Про внесення змін до Гірничого закону України щодо вдосконалення вимог до технічного переоснащення підприємств з видобутку вугілля, положень щодо фінансування аварійно-рятувальних служб та припинення діяльності гірничих підприємств, уточнення порядку забезпечення побутовим паливом».

В засіданні даного комітету в режимі відео конференції прийняв участь та виступив голова Профспілки Андрій Зимін. В своєму виступі профспілковий лідер наголосив на необхідності вирішення всіх порушених питань стосовно вугледобувних підприємств і, зокрема, врегулювання на законодавчому рівні гарантованого забезпечення побутовим паливом або грошовим забезпеченням на його придбання відповідними категорій працівників та пенсіонерів шахт.

Враховуючи позицію Профспілки працівників вугільної промисловості України з приводу питання порядку денного прийняття рішення по даному питанню було відкладено. У зв’язку з цим керівником Урядового комітету Юлією Свириденко було надано протокольне доручення Міністерству енергетики України забезпечити проведення узгоджувальної ради за участю Мінфіну, Міндовкілля, Мін'юсту, а також Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Спільного представницького органу всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні та інших заінтересованих органів та громадських організацій з метою врегулювання розбіжностей до проекту акта і за результатами подати його в установленому порядку для розгляду на Урядовому комітеті.