зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Лютого 2022
ДТЕК привіз черговий «Панамакс» із 45 тис. тонн колумбійського вугілля
ДТЕК Енерго зустрічає чергову поставку морем з імпортним вугіллям, походженням із Колумбії. Судно класу «Панамакс» пришвартувалося в порту ТІС та вже в найближчі дні поповнить склади ТЕС ДТЕК Енерго. Обсяг поставки - 45 тис. тонн.

«За останні п'ять місяців компанією імпортовано майже 1,2 млн. т палива. Імпорт вугілля, на додачу до власного видобутку, дає можливість нашим ТЕС працювати із максимальним навантаженням у пікові періоди споживання електрики. У тому числі, завдяки ньому, запаси вугілля на складах ТЕС ДТЕК Енерго зросли майже вдвічі – із 275 тис. тонн на 31 грудня минулого року до 517 тис. тонн, станом на 7 лютого», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

На сьогодні ДТЕК законтрактовано суднових поставок, загальним обсягом 858 тис. тонн Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС «Центренерго», прибуло в Україну 20 листопада. Дев’ять «Панамаксів», для потреб ТЕС ДТЕК Енерго, прибули протягом грудня-лютого. Цього та наступного місяців очікується прибуття додаткових суднових партій. Усі вони призначені для потреб українських ТЕС.

Для стабільного проходження опалювального сезону на сьогодні компанією законтрактовано близько 1,7 млн. тонн вугілля, в т.ч. із США, Колумбії, Польщі, Казахстану (у попередні періоди).