зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Грудня 2021
Нарада в Міненерго
За ініціативи Профспілки працівників вугільної промисловості України сьогодні, 28 грудня, в режимі відео конференції під головування Першого заступника Міністра енергетики Юрія Власенка відбулася нарада керівників державних вугледобувних підприємств за участі представників Укрвуглепрофспілки. Головне питання даної наради – це виплата заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств та погашення боргів з неї до кінця поточного року.


З приводу даного питання доповів Перший заступник Міністра Юрій Власенко.
Зокрема він зазначив, що з метою створення умов для погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств Верховною Радою України було прийнято Постанову № 6242 про виділення з Резервного фонду державного бюджету України 300 млн. грн. По даному питанню прийнято відповідне рішення і за словами заступника Міністра завтра, 29 грудня, ці кошти будуть на рахунках вугледобувних підприємств.

Також Юрій Миколайович зазначив наступне. Що на сьогодні досягнуто відповідної домовленості з керівництвом ДП « НАЕК « Енергоатому» про надання безвідсоткової зворотної фінансової допомоги ДП «Укрвугілля» у розмірі 500 млн. грн. для виплати заборгованості по заробітній платі шахтарям. Відповідний фінансовий план підприємства буде розглядатися на засіданні Кабінету Міністрів України 29 грудня, і зазначені кошти будуть розподілені в найближчий термін.
Заслухавши інформацію Першого заступника Міністра, голова Профспілки Андрій Зимін підкреслив, що на даний час заборгованість по заробітній платі перед працівниками державних вугледобувних підприємств становить більше 1,5 млрд. грн., а на деяких підприємствах працівники непромислової групи не отримували заробітну плату ще з вересня місяця. Також профспілковий лідер в черговий раз акцентував увагу всіх учасників наради на прийнятій Кабінетом Міністрів України Постанови № 760 про порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі, за невиконання якої керівників державних вугледобувних підприємств будуть звільняти з роботи. Як зазначив Андрій Олександрович Профспілка буде всіляко підтримувати керівників державних підприємств, які в таких складних умовах сьогодення намагаються забезпечити життєдіяльність підприємств та зберегти трудові колективи.

На завершення наради голова Профспілки Зимін Андрій Олександрович висловив сподівання на те, що люди отримають зароблені кошти до новорічних свят, а також привітав всіх з наступаючими новорічними святами та побажав злагоди та добробуту у родинах, здійснення всіх мрій та задумів.