зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

29 Жовтня 2021
Звернення народних депутатів до Президента України щодо своєчасної виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї працівникам державних вугледобувних підприємств
За ініціативи Профспілки працівників вугільної промисловості України група народних депутатів направила депутатське звернення до Президента України стосовно збільшення видатків за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» на 1,0 млрд грн., які мають бути спрямовані на виплату заробітної плати шахтарям. У зверненні зазначається наступне.

Шановний Володимире Олександровичу!

Звертаємося до Вас з нагальної проблеми щодо своєчасної виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї працівникам державних вугледобувних підприємств, яка на цей час складає майже 1,8 млрд. гривень. У зв’язку з цим на державних вугледобувних підприємствах і в шахтарських регіонах склалася соціально-небезпечна ситуація.

Верховною Радою України 08 жовтня п.р. був прийнятий Закон України
«Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (від 08.10.2021р. № 1807-IX), яким передбачено збільшення видатків за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» на 1,0 млрд. грн., що мають бути спрямовані на виплату заробітної плати шахтарям.

Даний Закон України вступив в силу з 21 жовтня поточного року, проте кошти на вугледобувні підприємства до цього часу не надійшли.

З метою невідкладного вирішення зазначеного питання щодо термінового цільового спрямування коштів на державні підприємства та зняття соціальної напруги в трудових колективах і шахтарських регіонах, просимо Вас, шановний Пане Президенте, відповідно до статті 43 Конституції України взяти під особистий контроль виконання вищезазначеного Закону України.