зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

27 Липня 2021
Засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Торецька» ДП«Торецьквугілля»
22 липня 2021р. відбулося засідання профспілкового комітету ВП «Шахта Торецька» ДП«Торецьквугілля». В засіданні профспілкового комітету прийняли участь головний технічний інспектор Торецького теркому профспілки Челюбєєв В.М., правовий інспектор праці теркому Купріянова О.Г. На порядку денному було розглянуті р питання: «Про дотримання трудового законодавства і роботі адміністрації і профспілкового комітету», «Про хід виконання постанови президії теркому профспілки «Про хід підготовки ОК «Шахтар» до літнього оздоровлення та відпочинку трудящих і членів їх сімей в 2021р.», «Про хід виконання критичних зауважень, висловлених на колдоговірній компанії».


На початку засідання голова профспілкового комітету Чернишов В.В. доповів щодо виконання постанови президії Торецького теркому профспілки № П-5 від 01.07.21 року «Про дотримання трудового законодавства і роботі адміністрації і профспілкового комітету». Також по даному питанню по виступила т.в.о. відділу кадрів Іщук І.М., яка зазначила, що проводяться заходи щодо виконання постанови президії теркому профспілки та ведеться робота по ліквідації заборгованості щорічних відпусток.

Про роботу б/в «Шахтар» в м. Святогірськ доповів голова профкому Чернишов В.В.Зокрема, було зазначено про те,що вирішене питання закупки пральної машинки, забезпечена робота мережі Інтернет, прийнятий на роботу культпрацівник, організована поїздка ЗМІ і зроблений ролик для інформації по базі відпочинку, який викладений в Інтернет, транслюється в нарядних на підприємствах з метою наповнюваності бази відпочинку.

Також було розглянуто питання «Про хід критичних зауважень які були висловлені на колдоговірній конференції від 05.03.21 року». Голова профкому Чернишов В.В. зазначив, що частково вирішене питання забезпечення працівників засобами індивідуального захисту. Щодо забезпечення працівників молоком, згідно з атестації робочих місць, прийнято рішення звернутися до адміністрації ДП «Торецьквугілля» щодо сприяння в рішенні цього питання.

У своєму виступі технічний інспектор праці Челюбєєв В.М. звернув увагу присутніх на чергове загострення ситуації у вугільній галузі у зв'язку з намірами Уряду по введенню додаткових умов в Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі. Річ у тому, що у разі прийняття цих змін державне підприємство, яке має заборгованість перед працівниками зобов'язано буде направляти на виплату заробітної плати 80% грошових коштів від реалізації вугільної продукції та інших надходжень. Тільки при виконанні цих умов на підприємство будуть спрямовані бюджетні кошти на оплату праці.

Внесення змін до Порядку шляхом встановлення особливих умов при перерахуванні їх вугледобувним підприємствам, в тому числі з метою забезпечення гарантій з оплати праці, призведе до посилення соціальної напруги в трудових колективах.

З інформацією щодо дотримання трудового Законодавства на ш.Торецька, виступила правовий інспектор праці Купріянова О.Г., яка наголосила на необхідності контролю за графіками ліквідації заборгованості по відпустках адміністрацією та профкому шахти, виконання Постанов Президії теркому. Для більш тісного взаємозв'язку з членами профспілки встановити скриньку для збору зауважень і пропозицій до профкому.

З усіх питань були прийняті постанови.

По матеріалам Торецького теркому Профспілки