зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Липня 2021
Президія Торецького теркому. Рішення прийняті.
На Президії Торецької територіальної організації Укрвуглепрофспілки, в якій взяли участь заступник генерального директора ДП «Торецьквугілля» Родіон Прудніков, директор з кадрів та соціальних питань Володимир Герт, була розглянута актуальна інформація щодо ситуації у вугільній галузі в цілому, і зокрема на ДП «Торецьквугілля».

Голова Торецької територіальної організації Василь Щербань підкреслив, що згідно прийнятих першочергових заходів на Президії ЦК Профспілки, шахтарі отримали отримали заробітну плату з бюджетних грошей, запланованих на 4-й квартал. Проте, заборгованість в цілому по вугільній галузі складає понад 1 млрд. гривень. Він відзначив, що у порівнянні з іншими держпідприємствами ДП «Торецьквугілля» не має боргу з виплати гірникам заробітної плати.

Надалі він зосередив увагу на болючій проблемі щодо боргу за спожиту електроенергію, через яку вугільним підприємствам реально відключають електроенергію, що може призвести до непоправних наслідків.

Також на засіданні виступила правовий інспектор теркому Олена Купріянова. Вона представила аналіз перевірок щодо питань дотримання законодавства у сфері захисту прав і гарантій членів Профспілки, належного оформлення документів в поточній діяльності. Зосередила увагу на порушенні ст. 80 КЗпП в сфері відпусток, де працівники мають заборгованість в обсязі, що перевищує в рази розмір щорічної відпустки тощо. З цього питання її підтримав заступник генерального директора з правових питань Родіон Прудніков і наголосив на проведенні конкретної роботи в цьому напрямку.

На Президії також було розглянуто питання щодо оздоровлення трудящих на базі відпочинку оздоровчого комплексу «Шахтар». З цього питання директор по кадрам та з соціальних питань ДП «Торецьквугілля» Володимир Герт надав цифри щодо заповнюваності, які залишають бажати кращого. Він відзначив, що за 2 місяці оздоровилося всього 142 працівника вугільних підприємств, проте від сторонніх організацій було набагато більше.

По всіх питаннях було прийняті відповідні постанови.

За інформацією Торецької територіальної організації Укрвуглепрофспілки