зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

26 Травня 2021
Голос Укрвуглепрофспілки щодо заборони імпорту електроенергії почуто!
Сьогодні, 26 травня на відкритому засідання НКРЕКП було розглянуто питання щодо заборони імпорту електроенергії з Росії та Білорусії, яке також порушувалося на засіданні Президії Укрвуглепрофспілки 21 травня п.р. за участі Міністра енергетики Германа Галущенка.

Міненерго направило звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо обмеження імпорту електричної енергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства (Росія, Білорусь).

В свою чергу, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла постанову щодо обмеження імпорту електроенергії (Росія, Білорусь) до 1 жовтня 2021 року.

"Ми ухвалюємо це рішення з ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка, який звернувся до нас із таким проханням»,- сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк. Він не виключив, що НКРЕКП, найімовірніше, продовжить обмеження пропускної спроможності перетинів ліній електропередач між Україною і Росією та Білоруссю і після 1 жовтня.

Див. засідання НКРЕКП за посиланням