зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

25 Травня 2021
ЧАС ДІЙ І ЯКІСНИХ ЗМІН
Черговий VIIІ-й З’їзд найчисельнішого національного профоб’єднання - Федерації професійних спілок України розпочав свою роботу 25 травня 2021 року у Києві у "Жовтневому палаці".


З’їзд підіб’є підсумки роботи Федерації за останні п’ять років та визначиться із завданнями на наступний п’ятирічний період щодо найбільш актуальних соціально-економічних та трудових питань.

У роботі з’їзду беруть участь 377 делегатів від 45 всеукраїнських профспілок та 25 територіальних профоб’єднань. У режимі відеоконференції до учасників звернулись з привітаннями керівники міжнародних профспілкових об’єднань та національних профцентрів зарубіжних країн. Також у форумі беруть участь керівники центральних органів державної влади та управління, соціальні партнери, представники громадських організацій.

З’їзд як вищий керівний орган ФПУ, вже заслухав звіт Ради ФПУ, представлений Головою ФПУ Григорієм Осовим, також планується обговорити Стратегію діяльності Федерації профспілок України на 2016-2021 роки «Час дій та якісних змін». На розгляд з’їзду будуть внесені проекти заяв і резолюцій з питань захисту трудових прав працівників, молодіжної політики тощо.


Стратегія діяльності визначає політику розвитку профспілок на весь міжз’їдівський період і спрямована на забезпечення гідних умов праці, захисту трудових прав і соціальних гарантій. Рішення про розроблення такого програмного документа у формі Стратегії було прийнято Радою ФПУ у листопаді минулого року.

Документ зорієнтований на досягнення конкретних результатів на шляху до євроінтеграції в економіці, сфері праці, досягнення соціального добробуту, де головною цінністю виступає людина праці, творець матеріальних і суспільних благ для суспільства.

У нинішні складні часи, які переживає Україна і світ, зокрема долаючи наслідки пандемії, викликаною COVID-19, як ніколи потрібні злагода, солідарність суспільства і порозуміння влади, бізнесу й профспілок для того, аби подолати кризу й крок за кроком будувати краще майбутнє для людей.

Федерація профспілок завжди перебувала на державницьких позиціях щодо розбудови в Україні демократії, правової, соціальної держави, протидії корупції і несправедливості. У буремні роки Революції гідності 2013-14 рр. ФПУ була активним учасником народного спротиву, боролась за рівність, деолігархізацію, побудову справедливого суспільства.

До порядку денного з’їзду включено питання внесення змін і доповнень до Статуту ФПУ.

VIIІ-й з’їзд ФПУ обере Голову ФПУ та її виборні органи, внесе зміни до Статуту Федерації, прийме резолюції, заяви та звернення запропоновані делегатами.


За матеріалами ФПУ.