зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Лютого 2021
Верховна Рада України подовжила повноваження В. о. Міністра
16 лютого Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект № 4531 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби», яким також передбачається продовження повноважень в. о. Міністра до 60 днів.

Верховна Рада проголосувала за поправку, яка надає право в. о. Міністра приймати рішення про розподіл бюджетних коштів, головним розпорядником яких є Міністерство, підписувати накази Міністерства, у разі ,якщо він перебуває у статусі в. о до 60 днів.

Також законопроектом надано право в. о. Міністра визначати пріоритети роботи міністерства, плани роботи, затверджувати звіти про їх виконання, вносити прем`єру пропозиції щодо призначення на посади першого заступника міністра, заступників міністрів. А також призначати й звільняти керівників підприємств, які знаходяться у сфері управління міністерства, приймати рішення по їх заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності, скасовувати повністю або в окремій частині акти територіальних органів міністерства, ставити питання про винагороду і притягнення до дисциплінарної відповідальності першого заступника, заступників міністрів і держсекретаря; визначати обов`язки першого заступника міністра, заступників міністра, розподіляти повноваження між чиновниками.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.