зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

9 Лютого 2021
Урядовці та місцева влада домовились про непідвищення тарифів на опалення та гарячу воду: підписано меморандум
Уряд України, представники місцевої влади, НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду зростати не будуть. Від Міненерго документ підписав в.о. Міністра енергетики Юрій Вітренко.


«На початку січня цього року ми запустили 8 кроків щодо розв'язання тарифного питання та встановлення справедливих правил на ринку газу. Разом із міськими головами найбільших міст, урядовою командою, представниками НКРЕКП та НАК «Нафтогаз» ми напрацювали оптимальне рішення, аби розв'язати це питання. І сьогодні я радий, що було підписано Меморандум, у якому зафіксовано обіцянку перед людьми – тарифи на гарячу воду та опалення не будуть підвищуватись до кінця опалювального сезону», – наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Як і попередні кроки Уряду з тимчасового обмеження цін на газ та електроенергію для населення і встановлення компенсацї для вразливих категорій населення, так і підписаний сьогодні меморандум мають одну спільну мету - захистити українців від зростання комунальних платежів в нинішній складний період. В Україні триває карантин, економіка лише відновлюється, ціни на світових ринках зростають, а холодна погода зумовлює збільшення споживання енергоносіїв. Тому даним меморандумом держава розширила комплекс заходів із захисту населення, обмеживши зростання тарифів на опалення та гарячу воду», – зазначив Юрій Вітренко.

Як нагадав Прем’єр-міністр, було зроблено й інші кроки для врегулювання тарифної проблематики. Зокрема, НКРЕКП були зменшені тарифи на розподіл газу. Збільшена субсидійна підтримка населення й, зокрема, виділені додаткові кошти на субсидії з електроопалення. Уряд та газопостачальні компанії готують річні продукти, щоб українці чітко розуміли, скільки блакитне паливо коштуватиме взимку.