зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Лютого 2021
Нарада в Міненерго по обговоренню проблемних питань ПрАТ «Шахта «Надія»
8 лютого в Міненерго України під головуванням заступника Міністра Максима Немчинова відбулася онлайн-нарада з приводу обговорення проблемних питань ПрАТ «Шахта «Надія». Зокрема, виконання заходів з підготовки до ліквідації підприємства, а також питання з виплати заборгованості по заробітній платі шахтарям.

Дана нарада відбулася за безпосередньої участі голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова, народного депутата України Юрія Камельчука. В даній нараді взяли участь представники Міненерго України: Андрій Синюк – директор департаменту, Павло Кужель- начальник відділу реалізації програм ліквідації підприємств, директор «Шахти « Надія» Ігорь Піляй, заступник голови Профспілки- Андрій Зимін, голова первинної профспілкової організації ПрАТ « Шахта «Надія»- Руслан Віхоть, а також Андрій Годик - перший заступник Львівської обласної державної адміністрації.

На даній нараді було обговорено питання заборгованості по заробітній платі працівникам шахти, яка становить 36, 2 млн. грн., а також заборгованість даного підприємства за використану електроенергію - 13,6 млн. грн. Загальна заборгованість по підприємству за 2020 рік становить близько 50 млн. грн. Також було наголошено на тому, що з листопада 2020 року всі роботи на шахті зупинені. Ситуація на шахті критична.

Для законодавчого врегулювання порушених питань було запропоновано народному депутату України Юрію Камельчуку внести відповідні законодавчі ініціативи. В свою чергу народний депутат пообіцяв всебічну підтримку у вирішенні даних питань. Міністерство енергетики запропонувало допомогу у розробленні та реалізації відповідних законодавчих актів.

Виступаючи на даній нараді, голова Профспілки Віктор Турманов подякував народному депутату за сприяння у вирішенні нагальних шахтарських питань. А також висловив прохання до керівництва Львівської обласної державної адміністрації щодо розв’язання проблеми з електропостачання зазначеного вугледобувного підприємства.