зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

4 Лютого 2021
Звернення голови Профспілки до керівника Уряду стосовно зняття заборони імпорту енергоносіїв
Голова Профспілки у зв’язку з чисельними зверненнями, які надходять до ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України стосовно зняття заборони імпорту енергоносіїв (електроенергії та вугілля),що у свою чергу призводить до занепаду підприємств вугільної галузі, розвитку вугільних регіонів, втрати робочих місць, стабільної виплати заробітної направив звернення до Прем'єр-міністра України. У зверненні зазначається наступне.

Профспілка стурбована ситуацією, що склалася в енергетиці, в тому числі вугільній галузі, з втратою 1 січня 2021 року чинності положення Постанови НКРЕКП від 08.04.2020 року стосовно імпорту електроенергії з Російської Федерації та Республіки Білорусь. Разом з тим, на складах вугільних підприємств та збагачувальних фабриках станом на 2 лютого поточного року знаходиться понад 153,0 тис. тонн вугілля.

В цілому зазначаємо, що збільшення імпорту електроенергії призведе до зниження виробництва електроенергії на вітчизняних ТЕС та попиту на вітчизняне вугілля і, як наслідок до подальшої руйнації вугільної галузі.

У зв’язку з вищезазначеним, висловлено прохання до Глави Уряду комплексно розглянути ситуацію в енергетичній галузі та економічні наслідки для вугледобувних підприємств у зв’язку з імпортом електроенергії, при можливості використання українського вугілля на вітчизняних ТЕС, а також надати відповідні доручення щодо ініціювання внесення змін до чинних нормативно-правових актів стосовно обмеження імпорту електроенергії та вугілля.