зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

28 Грудня 2020
З 1 січня діють нові рахунки для сплати податків та ЄСВ
Державна казначейська служба України інформує про те , що з 01.01.2021 року будуть запроваджені нові рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів та зарахування коштів ЄСВ.

Рішення прийняте на виконання постанови ВРУ "Про утворення та ліквідацію районів" від 17.07.2020 р. № 807-ІХ та ст. 4 Закону про ЄСВ.

Платників податків просять терміново звернутися до органів ДПС за місцем реєстрації для отримання нових реквізитів рахунків. Це потрібно для належної і своєчасної сплати податків, зборів, ЄСВ та мінімізації нез'ясованих надходжень.

Казначейство наголошує, що кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню податків, зборів та ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.

Раніше ми повідомляли, що нові бюджетні рахунки на 2021 рік відкриють до кінця січня, адже законодавство відводить на це 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Проте бюджетні рахунки вирішено відкрити раніше, аби була можливість отримувати бюджетні надходження та проводити видатки у новоутворених районах.

Реквізити рахунків (по областях у форматі xls) наведені на сайті Казначейства або на сайті ДПС.

У свою чергу ДПС таку інформацію ще не оприлюднила.

Зважайте, що бюджетні платежі 2020 року завершують 30 грудня, а 31 грудня 2020 року до 13:00 через СЕП здійснюються лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юрособі, а також платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Держказначейської служби і платежі від НБУ та органів Держказначейської служби на адресу усіх учасників СЕП.

Тож податки та ЄСВ бажано сплатити не пізніше 30 грудня 2020 року і зробити це можна буде ще на "старі" бюджетні рахунки.

По матеріалам ЛІГА :ЗАКОН