зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

24 Грудня 2020
Акція протесту під офісом «ДТЕК Енерго» не відміняється.
Під тиском Профспілки адміністрація «ДТЕК Енерго» і ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» все-таки пішла на деякі поступки в питанні підвищення шахтарських заробітків: з 1 січня по 31 березня 2021 року введено стимулюючий коефіцієнт на премію за виконання планових завдань для працівників допоміжних ділянок шахтоуправлінь та філій ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».


Застосування стимулюючого коефіцієнта поширюється на групову та індивідуальну премію працівників «Павлоградвугілля» і встановлюється по кожному розміру рівня премії. Таким чином, різним категоріям працівників премія підвищується на розмір від 5 до 7,5%.

23 грудня відбулося засідання президії Дніпропетровської територіальної організації ППВПУ. Президія відмічає те, що, незважаючи на підвищення преміальної складової, основна вимога профспілок – це підвищення тарифних ставок і посадових окладів залишається невиконаним.

Тому акція протесту, запланована в м. Києві перед офісом «ДТЕК Енерго», не відміняється. Час її проведення буде визначено після закінчення локдауна.

Шахтарські профспілки направили листи до Державної служби України з питань праці та в Національну службу посередництва і примирення. У листах акцетується увага на грубому порушенні законодавства, які допускає адміністрація «ДТЕК Енерго» і ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Як зазначалося в ході минулих у Павлограді попереджувальних акцій протесту, не виключено, що підуть позовні заяви до судових органів.

По матеріалам Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.