зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

11 Грудня 2020
Субрегіональна зустріч Глобального союзу IndustriALL
Відбулася віртуальна Субрегіональна зустріч Глобального союзу IndustriALL. В даній зустрічі прийняли участь представники профспілок з різних країн (Білорусь, Молдова, Азербайджан, Грузія, Вірменія, Киргизстан, Казахстан, Україна, Узбекістан, Росія, Таджикістан).

На порядку денному було обговорено питання, пов’язані з діяльністю Глобального союзу IndustriALL та його членських організацій в період пендемії COVID-19, перспективи майбутнього. Було обговорено ситуацію в різних країнах у зв’язку із наступом на права профспілок в частині захисту прав і свобод людини праці.

Зокрема, було акцентовано увагу на акціях протесту в Україні, спрямованих проти антипрофспілкового (№ 2681), антинародного ( № 2708) законопроектів української влади. Міжнародні профспілки висловили солідарність у підтримці українських шахтарів по відстоюванню права на працю та гідної і своєчасної оплати за неї.

Також представники профспілкових організацій розповіли про стан справ у свої країнах із захворюваністю на COVID-19, методи підтримки працівників у цей час, зокрема, запровадження в деяких країнах обов’язкового фінансового забезпечення перехворівших працівників та ряд інших соціальних пільг та гарантій.

На завершення зустрічі Генеральний секретар Глобального союзу IndustriALL Вальтер Санчес підвів підсумки даного заходу та окреслив основні напрямки підготовки до проведення 3-го Конгресу Глобального союзу IndustriALL.