зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Грудня 2020
Міжнародна конфедерація профспілок підтримує українські профспілки по відстоюванню профспілкового майна
Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) занепокоєна нещодавнім арештом за рішенням суду майна Федерації профспілок України та її членських організацій, включаючи Будинок профспілок у м. Києві. У зв’язку з чим було направлено звернення Генерального секретаря МКП Шаран Барроу до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

У листі зазначається про те, що будинок профспілок було збудовано за рахунок членських внесків у 1980 році та відновлено профспілками після пожежі під час Революції гідності за фінансової підтримки профспілок світу.

У листі також наголошується на те, що дії щодо відчуження профспілкового майна суперечать нещодавньому рішенню Європейського суду з прав людини, у якому чітко підкріплено принцип недоторканності профспілкової власності, а також зазначається серед іншого, що вилучення профспілкової власності в інтересах держави суперечить статті 1 Європейської конвенції з прав людини.

Україна є важливим членом міжнародного співтовариства і повинна вжити всіх можливих кроків для дотримання своїх міжнародних зобов’язань, включаючи міжнародні трудові стандарти, права людини та громадянські свободи.

Міжнародні профспілки закликають українську владу припинити будь-які зусилля по виконанню судового рішення щодо позбавлення профспілок їх майна та взяти участь у змістовних консультаціях відповідно до висновків та рекомендацій КСО.

У листі також висловлено сподівання що ці консультації призведуть до взаєморозуміння і забезпечення прав та інтересів мільйонів членів профспілок в Україні.

Адже, Україна є важливим членом міжнародного співтовариства і повинна вжити всіх можливих кроків для дотримання своїх міжнародних зобов’язань, включаючи міжнародні трудові стандарти, права людини та громадянські свободи.

По матеріалам ФПУ.