зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

3 Грудня 2020
Українцям перерахують тарифи на опалення і введуть нові абонплати: Що ухвалила Верховна Рада
Абонплату введуть на всі комунальні послуги, крім електроенергії.

Верховна Рада ухвалила в повторному другому читанні 240 голосами законопроєкт №2458, згідно з яким в Україні введуть абонплату на всі комунальні послуги, крім електроенергії.

Згідно з повідомленням, тарифи на опалення будуть перераховувати щомісяця. Своєю чергою, це призведе до того, що в середньому українці платитимуть за комунальні послуги додатково близько 112 грн, а тариф на тепло підвищать.

Українці мають право вибрати: або створити ОСББ (організація співвласників багатоквартирних будинків) і самим відповідати за стан комунікацій в будинку, або підписати колективний договір з постачальником комунальних послуг і платити йому абонплату цілий рік.

Без договорів, в тому числі не можна переглянути і тарифи на опалення. Нові правила дозволять перерахувати вартість тепла, а в майбутньому – врегулювати й питання з абонплатою. За попередніми підрахунками, абонплата на воду й опалення буде в межах 32,19 грн, а на сміття – 15,2 грн. Тобто в сумі потрібно буде платити близько 111,7 грн на місяць (за умови, якщо є гаряча, холодна вода й опалення).

Інформація за посиланням: zik.ua