зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

27 Листопада 2020
Національна Енергетична Конференція України «Погляд на енергетику України та її перспективи»
26-27 листопада в місті Києві за ініціативи Глобального союзу IndustriALL в онлайн-режимі відбулася Національна енергетична конференція України «Погляд на енергетику України та її перспективи».

В роботі даної Конференції брали участь представники Глобального союзу IndustriALL, Фонду імені Фрідріха Еберта і експерти Німеччини та Данії, а також представники галузевих профспілок паливно-енергетичного сектору України,і зокрема Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Другий день Конференції був присвячений вугільній галузі України.

З питання стосовно наявної ситуації у вугільній галузі та Програми реформування вугільної промисловості виступив заступник Міністра енергетики України Олександр Зорін.

Від імені Укрвуглепрофспілки виступив заступник Голови Профспілки Андрій Зимін, який надав оцінку існуючому стану справ у вугільній промисловості і висловив профспілкове бачення подальшої її перспективи та зосередив увагу на вирішенні питань, які стосуються законодавчого врегулювання та здійснення рішучих дій Кабінетом Міністрів України та інших державних органів, спрямованих на забезпечення належного соціального захисту працівників вугільної промисловості України. Він також зазначив, що всі діючі на цей час шахти мають достатні баланси запаси вугілля та відповідні людські ресурси. Проте, представлена Концепція не може бути підтримана Профспілкою доти вона не буде належним чином опрацьована Урядом за участі профспілок і детально розглянута в кожному трудовому колективі.

По закінченню розгляду даного питання було прийнято підготовлену профспілками вугільної галузі України резолюцію «Погляд на енергетику України та її перспективи» (вугільна промисловість України)
(Резолюція додається).

Також на даній Конференції було прийнято резолюцію, що стосується загальних енергетичних питань в України та Звернення до міжнародних організацій з приводу антипрофспілкових дій влади в Україні.

Скачать PDF